Biografie - korte versie
 
 
Download in PDF
Download in Word 

Olga Malkina is concertpianiste en organiste. Ze soleerde bij verschillende Nederlandse Symphonie orkesten.

In 2013 is haar vijfde CD, haar eerste solo CD, uitgekomen, Russian Album - 19th and 20th century. Het album Un Sospiro stond 5 weken nummer één in de Tros klassieke top 50. Haar uitgebreide repertoire van omvat barok, romantische en hedendaags muziek. Een kleine greep uit de talloze componisten van wie ze werken speelt: Rachmaninov, Prokofjev, Bach, Mozart, Liszt, Chopin, Tippett en Mendelssohn.

Optredens
Als solopianiste en organiste heeft Olga Malkina een grote staat van dienst
in binnen en buitenland: Zij soleerde bij verschillende Nederlandse Symphonie orkesten, gaf orgelrecitals, concerteerde in de grote zaal van het Amsterdams concertgebouw en maakte een orgeltournee door Zwitserland

Opleiding

Zij volgde internationale masterclasses voor orgel bij onder andere Arturo Sacchetti (Vaticaan) en Christoph Krummacher (Duitsland) en kreeg in Nederland advies van Jos van der Kooy (Nederland).
De basis voor haar piano- en orgelspel werd gelegd op het Kurmangazy Conservatorium in Alma Ata (Kazachstan), waar ze afstudeerde als Uitvoerend Musicus. met als hoofdvakken piano (prof. M. Balabichev en E. Kirsanova) en orgel (prof. A. Karasajeva). Nog laat zij zich geregeld voor piano coachen door Elly Salomé en Viviana Sofronitsky.

.
Achtergrond
Olga Malkina is geboren in Rusland (Nachodka, oostelijk van Wladiwostok) en groeide op in Alma Ata, Kazachstan. waar haar bijzondere talent op het klavier al op zesjarige leeftijd werd ontdekt. Sinds 1995 woont en werkt ze in Nederland.

 
copyright 2019 - Olga Malkina - Concertpianiste. -organiste / www.olgamalkina.nl